Algemene informatie
Stapelaar

Welke stapelaar is het meest geschikt?

Stapelaars worden ingezet om productieprocessen in kleine ruimtes zo efficiënt mogelijk te maken. Van Hooff biedt een breed scala aan stapelaars in zowel elektrische als handbediende vorm. Het comfort van de gebruiker staat bij alle stapelaars altijd voorop. De verschillende series van de stapelaars bieden allemaal specifieke opties. Het is hierdoor niet altijd even makkelijk te bepalen welke stapelaar het beste bij uw logistieke situatie past.

Welke stapelaar is dan geschikt voor mij?

Om u optimaal te kunnen adviseren, raden wij aan om contact met ons op te nemen. Onze experts kunnen u helpen om de juiste keuze te maken. Om u vooraf alvast te informeren, kunt u hieronder lezen over de verschillende stapelaars met hun voornaamste eigenschappen of belangrijke functies.

Elektrische stapelaars

Van Hooff biedt twee soorten elektrische stapelaars aan. De MSX-serie met staplatform is in staat hoge productiviteit te leveren. Deze stapelaar kan ook goederen vervoeren over korte en lange afstanden en hellingen. De stapelaar is geschikt voor lange diensten of diensten die vlak achter elkaar worden uitgevoerd en kan tot 1500 kg heffen. De stapelaar kan zittend of meelopend bediend worden en biedt zo optimale productiviteit. De andere elektrische stapelaar, de MS-serie, is een meeloopstapelaar en kan tot wel 2000kg heffen. Deze truck wordt vaak ingezet in kleinere ruimtes, zoals bijvoorbeeld opslagruimtes van supermarkten. De bestuurder heeft dankzij het ontwerp van de truck optimaal zicht op de vorkpunten en kan de stapelaar eenvoudig bedienen.

Handbediende stapelaars

Handbediende stapelaars zijn er in vier verschillende soorten verkrijgbaar bij Van Hooff, namelijk een meeloopstapelaar, meerijstapelaar, een stapelaar met contragewicht en een compacte stapelaar. De meeloopstapelaar is ideaal als u een goedkopere optie zoekt voor middelgrote tot grote werkzaamheden. Deze stapelaar is bestuurdersvriendelijk door de soepele bediening voor het probleemloos manoeuvreren in kleine hoeken en ruimtes. De meerijstapelaar is ideaal als er een lange interne rijafstand afgelegd moet worden. De stapelaar is compact en hierdoor geschikt om te werken in smalle gangpaden en ruimtes. De truck kan ook hoge snelheden bereiken en is daarom geschikt voor werkzaamheden met een hoge doorvoer. Een stapelaar met contragewicht wordt vaak ingezet om goederen op laag of middelhoog niveau te plaatsen. Deze trucks worden ingezet als stapelaars met steunarmen hun werk niet kunnen doen, bijvoorbeeld bij het heffen van gesloten pallets direct van de vloer. In kleinschalige productieruimtes komen deze trucks het meeste tot hun recht. De compacte stapelaar is robuust, wendbaar, energiezuinig en betrouwbaar. Deze truck heeft ook een hoge levensduur en bij botsing worden de onderdelen en batterijen beschermd door een speciale kap.

Nieuw of gebruikt?

Bij Van Hooff kunt u een stapelaar nieuw aanschaffen, maar er zijn ook verschillende occasions verkrijgbaar. Wilt u meer weten over waar u op moet letten bij de aanschaf van een gebruikte stapelaar. Wij hebben een blog geschreven over waar u op moet letten bij de aanschaf van een gebruikte heftruck. Klik hier voor meer informatie.

Tips bij het gebruiken van een stapelaar:

Om veilig te werken met een stapelaar, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden.

  • Geef instructies voordat uw medewerkers met de stapelaar aan de slag gaan en stel een checklist op. Deze checklist zorgt ervoor dat elke medewerker veilig met de stapelaar kan werken.
  • Start voor het gebruiken een aanvangscontrole; meerdere mensen werken met de stapelaar en daarom kunnen er ook verschillende standen ingesteld staan. Voordat u de stapelaar gaat gebruiken, check altijd of er geen gebreken zijn.
  • Kies een betrouwbare stapelaar, die voorzien is van een CE-markering. Deze markering geeft aan dat de stapelaar getest en gekeurd is.
  • Laat uw stapelaar minimaal jaarlijks keuren, zodat u weet in welke staat uw stapelaar verkeerd. Als er bijvoorbeeld technisch iets mis is, dan kan er vroegtijdig wat aan gedaan worden.
  • Zorg ervoor dat de ondergrond van de stapelaar vlak en schoon is, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan.
  • Begrens de stapelaar zodat de last niet naar beneden kan vallen bij het breken van een hydrauliekslang

Hulp bij uw keuze

Wilt u graag meer advies over de keuze van een stapelaar voor uw situatie? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Onze experts hebben jarenlange ervaring en hebben veel situaties meegemaakt waardoor we u de juiste keuze kunnen laten maken.

Peter van Popering | Van Hooff
Peter van Popering

Peter van Popering is één van onze experts. Peter werkt al jaren in de wereld van het intern transport en is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor Peter? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@vanhooff.eu