Heftruck kopen of leasen
Reachtruck bij Van Hooff Intern Transport

Met welke reachtruck haalt u het meeste rendement?

Een reachtruck is de oplossing voor uw intern transport wanneer u de opslagcapaciteit per vierkante meter zo efficiënt mogelijk wilt gebruiken. Met een reachtruck is het mogelijk goederen (op pallets) in de hoogte op te slaan. Reachtrucks van Van Hooff hebben een bereik tot 12.5 meter in de hoogte. U kunt dus verschillende etages aan goederen opslaan op dezelfde vierkante meter. Bijkomend voordeel; reachtrucks zeer wendbaar en smal, waardoor u stellingen dichter op elkaar kunt zetten.

De juiste keuze van een reachtruck

Welke reachtruck het meest geschikt is voor uw intern transport vraagstuk is voor u als (in)koper niet altijd eenvoudig te bepalen. Van Hooff gaat hier graag met u over in gesprek.

U koopt dan ook geen product uit de folder, maar wij zoeken samen met u de beste oplossing voor uw intern transportvraagstuk. Door de jarenlange ervaring bieden de experts van Van Hooff een oplossing die bij uw intern transport vraagstuk past. Wij geven u hier graag een paar tips waar onze experts rekening mee houden. Doe hier uw voordeel mee.

Om een gefundeerd advies te kunnen geven willen wij graag meer inzicht in uw opslaglocatie, denk hierbij aan de volgende vragen:

 • Hoe breed zijn de gangpaden waar uw reachtruck doorheen moet rijden en keren? Met het antwoord op deze vraag kunnen wij de reikwijdte van uw reachtruck bepalen.
 • Wat is de hoogte van uw stellingen? Met andere woorden: hoe hoog moet u kunnen reiken met uw reachtruck?
 • Op welke plaatsen moet de reachtruck kunnen komen? Moet u met uw reachtruck ook onder bepaalde stellages of doorgang manoeuvreren.
 • Hoe hoog is de last? Wat zijn hierbij de goederen die u wilt vervoeren en opslaan?
 • Wat voor pallets gebruikt u voornamelijk?

Met de verschillende reachtrucks heeft u andere mogelijkheden om uw belading op te slaan.

 • Wat is de ervaring van uw chauffeurs? Zijn uw chauffeurs in staat om met bepaalde reachtrucks te rijden.

Voordelen van een reachtruck bij Van Hooff

Van Hooff heeft niet alleen verschillende nieuwe Yale reachtrucks in het assortiment. Ook voor occasions, kunt u bij ons terecht. De MR-serie heeft verschillende soorten reachtrucks die een laadvermogen hebben van 1.400 kg tot 2.500 kg. De hefhoogtes van de verschillende trucks zijn van 8.150 mm tot 12.750 mm. Met een Yale heftruck heeft u meer productiviteit met hogere rij-, hef- en daalsnelheden. De bediening en de zitpositie bieden meer comfort, hebben een verbeterd zicht en is zeer ergonomisch ingericht.

Productiviteit verhogen met uw reachtruck?

U wilt graag uw productiviteit van uw business verhogen en zoekt een reachtruck die daar bij past. Daarbij is de snelheid en de besturing van groot belang. Voor langere afstanden wilt u hogere rijsnelheden, maar voor de preciezere hantering zijn lagere snelheden gewenst. De Yale MR-serie biedt beide mogelijkheden:

 1. De rijsnelheid van de MR-serie is verhoogd naar 14 km per uur
 2. De mastsnelheid naar 0,8 meter per seconde (bij masten die tot 12,75 m hooggeheven kunnen worden)
 3. Een robuuste mast voor zwaar gebruik zorgt voor een stabiele verwerking van ladingen.
 4. Een hoge restcapaciteit voor het sneller wegzetten en ophalen van ladingen. Het heavy-duty model kan 2.000 kg tot 7,5 meter opheffen en 1.000 kg 12,5 meter opheffen.
 5. Een keuze uit een 180° en 360° besturing (met één druk op de knop)

Verbeterde ergonomie

Yale heeft de cockpit van de reachtruck ingericht, zodat de chauffeurs zo optimaal mogelijk hun werk kunnen verrichten. Een reachtruck van Yale heeft altijd een eersteklas en innovatief premium display. Dit zorgt voor een verhoogde controle over de truck.

Het display is voorzien van een:

 • Pincode;
 • Hoogte voorselectie;
 • Vlootmanagementinformatie;
 • Gewichtsaanduiding;
 • Uitschakelvergrendeling en
 • Hefonderbreking

De software van het beeldscherm staat het toe om updates te verrichten. Zo bent u in staat om altijd met de meest innovatieve software te werken.

Om de bestuurder zich prettig te laten voelen is de ergonomie van de cabine zo optimaal mogelijk en verstelbaar. Een bestuurder kan zijn werkomgeving inrichten, zoals hij wilt. Een verstelbare stuurkolom, geïntegreerde handgrepen en een verstelbare stoel met integrale rugsteun voor vermindering van trillingen dragen daaraan bij. De joystick en de 360° besturing bieden meer controle over de reachtruck.

Lagere Cost of Ownership

De hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn belangrijke eigenschappen van de MR series van Yale. Naast de hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid heeft een Yale reachtruck een hogere restwaarde dan vergelijkbare modellen in de markt.

Reachtrucks van Yale zijn zo ontworpen dat onderhoud snel en eenvoudig verricht kan worden om de stilstandtijd van de truck zo veel mogelijk te verminderen. Dit noemen wij de onderhoudbaarheid van de truck.  Alles aan de truck is zo ingericht dat de onderhoudsintervallen langer zijn, het onderhoud eenvoudig is en als u dan toch iets moet vervangen is er een betrouwbaar distributienetwerk met onderdelen dat uw reachtruck weer in werking krijgt.

Welke reachtruck is voor u ideaal?

Met welke reachtruck u het hoogste rendement haalt, is afhankelijk van veel verschillende aspecten. In dit artikel hebben wij u alvast een beeld gegeven. Om de juiste keuze te maken is het verstandig om met één van de experts contact op te nemen. Wij staan voor u klaar.

Neem contact op

Peter van Popering | Van Hooff
Peter van Popering

Peter van Popering is één van onze experts. Peter werkt al jaren in de wereld van het intern transport en is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor Peter? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@vanhooff.eu