Algemene informatie
Heftruck

Wat zijn Yale heftrucks?

Yale is een van de oudste fabrikanten van heftrucks in de wereld. Het is opgericht in 1844 door Linus Yale, die het cilinderslot heeft uitgevonden en zijn naam heeft verbonden aan een reeks technische producten. In 1875 breidde het bedrijf uit van sloten naar material handling. Yale heeft jarenlange ervaring in het (door)ontwikkelen van heftrucks en het merk staat voor kwaliteit. Tegenwoordig heeft Yale één van de meest uitgebreide assortimenten van intern transport machines. Yale is een van de hardst groeiende vorkheftruckmerken in Europa.

Waarom een Yale heftruck kopen?

Als u van plan bent om een Yale heftruck aan te schaffen is het goed de volgende punten te weten:

 • Een uitgebreid assortiment, van 1000 kg tot 16000 kg liftvermogen.
 • Meer dan 3 miljoen losse onderdelen beschikbaar.
 • Yale handelt snel bestellingen af met 96% beschikbare productvoorraad, wat erg hoog is voor deze sector.
 • Yale investeert jaarlijks meer dan 40 miljoen dollar in Research & Development wat ervoor zorgt dat de heftrucks altijd innovatief zullen blijven.
 • Alle Yale heftrucks voldoen aan de belangrijke ISO 9001:2008

Functionaliteiten van de  Yale heftrucks

De bestuurders van een vorkheftruck zijn in een Yale heftruck omgeven met comfort. Ze hebben rondom zicht, weinig last van geluid en de trucks zijn allemaal ergonomisch ontworpen. Dit zijn fundamentele eisen bij elke heftruck van Yale.

Verbeterde productiviteit

Alle vorkheftrucks van Yale hebben een bestuurderscompartiment dat op trillingsdempers gemonteerd is. Dit is bedoeld om trillingen en schokken van de weg te verminderen zodat de bestuurder hier minimaal last van heeft. Modellen die door een motor worden aangedreven, produceren minder lawaai en trillingen dankzij de geïsoleerde aandrijflijn. Dit zorgt voor minder vermoeiing voor de bestuurder en dus voor extra productiviteit tijdens de dienst van de bestuurder.

Zichtbaarheid van de machinist

Dankzij de “Command” rijpositie van Yale en het afgeronde ontwerp van de bovenkant van de heftruck heeft de bestuurder optimaal zicht. Dit zorgt ook voor extra schouder en hoofdruimte.

Hydraulische bedieningshendels

De hydraulische minihendel van Yale is ontworpen om de belasting van de armen, handen en vingers van de bestuurder te verminderen. Dankzij de handmatige hydraulische hendels is deze inspanning aanzienlijk minder. Hiernaast is de volledig geïntegreerde en verstelbare armleuning ontworpen om gelijktijdig te bewegen wanneer de stoel wordt versteld. Dit biedt extra comfort tijdens diensten waar de bestuurder een lange tijd achter elkaar in de heftruck zit.

Operatorcompartiment

Het kleine stuur, de verstelbare stuurkolom en de royale beenruimte bieden bestuurders met verschillende lichaamsbouwen een comfortabele werkruimte. Achteruit rijden is ook op veel modellen eenvoudiger geworden met een handige handgreep aan de achterkant, compleet met claxonknop, optimaal geplaatst op het achterste beschermdak.

Andere belangrijke kenmerken zijn de geoptimaliseerde instaphoogte voor gemakkelijke toegang, grotere schouderhoogte en ergonomisch ontworpen hydraulische bedieningselementen.

Tips bij de aanschaf van een Yale heftruck

Het aanschaffen van een heftruck is een grote investering. Bij het kiezen van een goede heftruck is de kans heel groot dat u op Yale uitkomt. Lees hieronder waar u bij Yale op kunt letten om de goede keuze bij uw persoonlijke situatie te maken.

Welke soorten Yale heftrucks zijn er?

Yale produceert een complete reeks aan vorkheftrucks en magazijntrucks en staan bekend om de lage ‘cost of ownership’. Afhangend van waarvoor de heftruck gebruikt moet worden, kunt u kiezen uit de volgende heftrucks:

 • Elektrische heftrucks

  Wij hebben acht verschillende elektrische trucks van Yale in het assortiment zitten. Het voordeel van deze trucks is dat het beter is voor het milieu. De elektrische heftrucks hebben een hefcapaciteit verschillend van 1500 tot 5500 kg. De hefhoogtes verschillen niet veel met een reeks van 5500 tot maximaal 6000 mm.

 • Verbrandingstrucks

  De verbrandingstrucks van Yale hebben maximaal een hefhoogte van 7000 mm en een enorme hefcapaciteit tot wel 16000 kg. Er zijn ook modellen die minder kunnen heffen. Van Hooff heeft tien verschillende verbrandingstrucks in het assortiment zitten.

 • Pallettrucks

  Ook pallettrucks van de MP serie van Yale hebben verschillende hefcapaciteiten en hoogtes. De MP-pallettrucks van Yale zijn, tegen opzichte van gelijkwaardige concurrenten, tot 11% productiever bij het lossen, gebruiken tot 7% minder energie en hebben meer dan 450 miljoen kg opgeheven zonder defect.

 • Reachtrucks

  De MR14-25 reachtruck van Yale heeft maar liefst een hefhoogte van 12750 mm en een hefcapaciteit van 2500 kg. De MR-serie zorgt voor meer productiviteit met hogere rij-, hef- en daalsnelheden.

 • Smallegangentrucks

  De serie Yale MTC is de perfecte oplossing voor toepassingen waarbij meer inhoud in het magazijn nodig is. De MTC10-15 smallegangentruck is een uitzonderlijke oplossing voor het optimaliseren van het oppakken en opslaan van pallets op zeer hoog niveau in smalle gangpaden.

 • Stapelaars

  Van de stapelaars van Yale hebben we er zes in het assortiment. De stapelaars hebben een hefhoogte van minimaal 1510 en maximaal 6020 mm. De hefcapaciteit ligt bij de meeste stapelaars tussen de 1000-1500 kg, maar er is ook een model met een hefcapaciteit van 2000 kg.

 • Orderverzamelaars

  De twee orderverzamelaars die we van Yale in het assortiment hebben kunnen niet met elkaar vergeleken worden. De MO1O (E) heeft namelijk een hefhoogte van 8895 mm en een hefcapaciteit van 1000 kg. De MO1O-25 kan meer heffen, namelijk 2500 kg, maar heeft een hefhoogte van 690 mm.

 • Magazijntrekkers

  De MO5OT magazijntrekker van Yale is efficiënt en kosteneffectief bij werkzaamheden bij productiebanden in fabrieken. Hij is ideaal bij intensieve productieprocessen en heeft een hefcapaciteit van 5000 kg.

Bent u benieuwd naar het gehele Yale heftruck assortiment of wilt u graag meer weten over individuele Yale heftrucks? Neem dan contact op met een van onze experts.

Peter van Popering | Van Hooff
Peter van Popering

Peter van Popering is één van onze experts. Peter werkt al jaren in de wereld van het intern transport en is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor Peter? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@vanhooff.eu