Heftruck kopen of leasen
Vorkheftruck

Verschillende soorten vorkheftrucks

Bij de zoektocht naar een vorkheftruck vragen veel mensen zich af welke types er precies zijn en welke het beste is binnen hun bedrijf. In dit artikel leggen we kort uit wat een vorkheftruck is en welke types geschikt zijn voor verschillende bedrijven.

Wat is een vorkheftruck?

Een vorkheftruck is een transportmiddel dat door middel van een elektrische of verbrandingsmotor wordt aangedreven. Hij wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het vervoeren van goederen die op een pallet staan, bijvoorbeeld voor intern transport. Vorkheftrucks beschikken over een vork, wat ook wel een lepel wordt genoemd. Dit zijn twee platte, metalen stangen waarmee een pallet omhoog geheven kan worden. Afhankelijk van wat voor type vorkheftruck het is kan die over drie, vier, of zes wielen beschikken.

Het besturen van een vorkheftruck

Om in Nederland een heftruck te mogen besturen moet die persoon daarvoor gecertificeerd zijn. Bij arbeidsinspecties wordt hier dan ook nauwkeurig op gelet. Een overtreding hiervan kan leiden tot een economisch delict. In samenwerking met verschillende gerenommeerde opleidingsinstituten biedt Van Hooff Intern Transport heftruckopleidingen aan. Een opleiding verhoogt het vakmanschap van uw medewerkers en zorgt voor meer efficiëntie en veiligheid!

Verschillende soorten vorkheftrucks

Voor iedere lading zijn er speciale vorkheftrucks. Het is dan ook belangrijk om goed te weten welke vorkheftruck het beste is voor uw bedrijf! Hier geven wij u graag advies over. Van Hooff Intern Transport verkoopt de volgende vorkheftrucks:

 • Elektrische vorkheftrucks

  Zoals de naam al suggereert hebben deze vorkheftrucks een elektrische motor. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor binnen situaties en in bedrijven waar uitlaatgassen niet gewenst zijn, zoals in voedselbewerkingsbedrijven. De heftrucks zijn bovendien stiller en de kans op een defect is veel minder klein. Dit komt omdat er in een elektrische motor veel minder bewegende delen zitten.

 • Vorkheftrucks met een verbrandingsmotor

  Verbrandingstrucks worden toegepast in de zwaarste industriële toepassingen. De vorkheftrucks van Yale met een verbrandingsmotor leveren een hoge productiviteit met een laag brandstofverbruik. Bovendien is de ergonomie voor de bestuurders geoptimaliseerd en zijn ze erg betrouwbaar.

 • Pallettrucks

  Pallettrucks zijn uitermate geschikt voor het laden, lossen en verplaatsen van goederen. De trucks zijn ergonomisch ontworpen en door de geavanceerde technologieën van Yale hebben de trucks een langere inzetduur. Bovendien zijn ze zeer betrouwbaar! Er zijn verschillende pallettrucks beschikbaar, welke allemaal unieke eigenschappen en functies hebben. Zo zijn er schappenvullertrucks, maar ook supercompacte elektrische pallettrucks.

 • Reachtrucks

  Een reachtruk is een wendbare vorkheftruck voor het verplaatsen van pallets in het magazijn. Een reachtruck is gekenmerkt door de mast met de vork in zijn geheel naar voor en achteren kan schuiven. Ondanks de smalle afmeting van een reachtruck, is deze toch zeer stabiel met een uitgeschoven mast. Bovendien zijn de Yale reachtrucks ergonomisch ontworpen en biedt deze met verschillende snelheden hoge efficiëntie voor uw bedrijf.

 • Smallegangentrucks

  Een smallegangentruck is bij uitstek geschikt voor een magazijn met smalle gangen. Zo kunnen de smallegangentrucks van Yale al worden ingezet bij gangpaden van slechts 1650mm breed! Bovendien hebben de smallegangentrucks een hoge efficiëntie en zijn ze de perfecte oplossingen voor het optimaliseren van uw opslag. Ze zijn erg flexibel en maken het intelligent stapelen mogelijk.

 • Stapelaars

  Een stapelaar is in principe een palletwagen die meerdere pallets op elkaar kan stapelen. U kunt een stapelaar zittend of meelopend bedienen, waardoor u een hoge productiviteit kan leveren. Yale stapelaars kunnen tot wel 2000kg heffen en goederen over een helling en verschillende afstanden vervoeren.

 • Orderverzamelaars

  Een orderverzamelaar is speciaal ontworpen voor het sneller en efficiënter verzamelen van orders volgens een verzamellijst. Er zijn orderverzamelaars voor laag niveau, maar ook voor midden- en hoog niveau. Er zijn twee verschillende soorten orderverzamelaars: een horizontale orderverzamelaar en een verticale orderverzamelaar. De horizontale is geschikt tot het eerste stellingliggerniveau en heeft het voordeel dat meer orders in mindere tijd verzameld kunnen worden. De verticale is speciaal voor hogere grijp hoogtes, tot wel 11 meter!

 • Magazijntrekkers

  Een magazijntrekker is gemaakt voor horizontaal transport. Een elektrische magazijntrekker is de ideale oplossing voor transport van en naar de productielocatie. Bovendien zijn ze geschikt voor korte en lange afstanden! Ze kunnen worden ingezet bij intensieve productieprocessen en hebben een hefcapaciteit tot wel 5000kg.

Advies

Om zeker te zijn dat u de juiste vorkheftruck keuze maakt, willen wij u graag adviseren! Sinds 1991 hebben wij ervaring met A-merken heftrucks en bieden wij onze klanten oplossing op maat. Bovendien zijn wij met onze landelijke dekking altijd in de buurt! Daarnaast bieden wij ook gebruikte heftrucks aan. Neem contact op met een van onze experts voor meer informatie.