Algemene informatie over de heftruck
Vorkheftruck

Verschillende soorten vorkheftruck

Bij de zoektocht naar een vorkheftruck vragen veel mensen zich af welke types er precies zijn en welke het beste is binnen hun bedrijf. In dit artikel leggen we kort uit wat een vorkheftruck is, en welke types geschikt zijn voor verschillende bedrijven.

Wat is een vorkheftruck?

Een vorkheftruck is een transportmiddel dat door middel van een elektrische of verbrandingsmotor wordt aangedreven. Hij wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het vervoeren van goederen die op een pallet staan, bijvoorbeeld voor intern transport. Vorkheftrucks beschikken over een vork, wat ook wel een lepel wordt genoemd. Dit zijn twee platte, metalen stangen waarmee een pallet omhoog geheven kan worden. Afhankelijk van wat voor type vorkheftruck het is kan die over drie, vier, of zes wielen beschikken.

Het besturen van een vorkheftruck

Om in Nederland een heftruck te mogen besturen moet die persoon daarvoor gecertificeerd zijn. Bij arbeidsinspecties wordt hier dan ook nauwkeurig op gelet. Een overtreding hiervan kan leiden tot een economisch delict. In samenwerking met verschillende gerenommeerde opleidingsinstituten biedt Van Hooff Intern Transport heftruckopleidingen aan. Een opleiding verhoogt het vakmanschap van uw medewerkers en zorgt voor meer efficiëntie en veiligheid!

Verschillende soorten vorkheftrucks

Voor iedere lading zijn er speciale vorkheftrucks. Het is dan ook belangrijk om goed te weten welke vorkheftruck het beste is voor uw bedrijf! Hier geven wij u graag advies over. Van Hooff Intern Transport verkoopt de volgende vorkheftrucks:

 • Elektrische vorkheftrucks
  Zoals de naam al suggereert hebben deze vorkheftrucks een elektrische motor. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor binnen situaties en in bedrijven waar uitlaatgassen niet gewenst zijn, zoals in voedselbewerkingsbedrijven. De heftrucks zijn bovendien stiller en de kans op een defect is veel minder klein. Dit komt omdat er in een elektrische motor veel minder bewegende delen zitten.
 • Vorkheftrucks met een verbrandingsmotor
  Verbrandingstrucks kunnen worden toegepast in de zwaarste industriële toepassingen. De vorkheftrucks van Yale met een verbrandingsmotor leveren een hoge productiviteit met een laag brandstofverbruik. Bovendien is de ergonomie voor de bestuurders geoptimaliseerd en zijn ze erg betrouwbaar.
 • Pallettrucks
  Pallettrucks zijn uitermate geschikt voor het laden, lossen en verplaatsen van goederen. De trucks zijn ergonomisch ontworpen Door de geavanceerde technologieën van Yale hebben de trucks een langere inzetduur en zijn ze bovendien zeer betrouwbaar! Er zijn verschillende pallettrucks beschikbaar, welke allemaal unieke eigenschappen en functies hebben. Zo zijn er schappenvullertrucks, maar ook supercompacte elektrische pallettrucks.
 • Reachtrucks
  Een reachtruk is een wendbare vorkheftruck voor het verplaatsen van pallets in het magazijn. Een reachtruck wordt gekenmerkt doordat de mast met de vork in zijn geheel naar voor en achteren kan verschoven. Ondanks de smalle afmeting van een reachtruck, is deze toch zeer stabiel met een uitgeschoven mast. Bovendien zijn de Yale reachtrucks ergonomisch ontworpen en biedt deze met verschillende snelheden hoge efficiëntie voor uw bedrijf.
 • Smallegangentrucks
  Een smallegangentruck is bij uitstek geschikt voor een magazijn met smalle gangen. Zo kunnen de smallegangentrucks van Yale al worden ingezet bij gangpaden van slechts 1650mm breed! Bovendien hebben de smallegangentrucks een hoge efficiëntie en zijn ze de perfecte oplossingen voor het optimaliseren van uw opslag. Ze zijn erg flexibel en maken het intelligent stapelen mogelijk.
 • Stapelaars
  Een stapelaar is in principe een palletwagen die meerdere pallets op elkaar kan stapelen. Een stapelaar kan zittend of meelopend bediend worden, waardoor een hoge productiviteit geleverd kan worden. Yale stapelaars kunnen tot wel 200kg heffen en goederen over een helling en verschillende afstanden vervoeren.
 • Orderverzamelaars
  Een orderverzamelaar is speciaal ontworpen voor het sneller en efficiënter verzamelen van orders volgens een verzamellijst. Er zijn orderverzamelaars voor laag niveau, maar ook voor midden- en hoog niveau. Er zijn twee verschillende soorten orderverzamelaars: een horizontale orderverzamelaar en een verticale orderverzamelaar. De horizontale is geschikt tot het eerste stellingliggerniveau en heeft het voordeel dat meer orders in mindere tijd verzameld kunnen worden. De verticale is speciaal voor hogere grijp hoogtes, tot wel 11 meter!
 • Magazijntrekkers
  Een magazijntrekker is gemaakt voor horizontaal transport. Een elektrische magazijntrekker is de ideale oplossing voor transport van en naar de productielocatie. Bovendien zijn ze geschikt voor korte en lange afstanden! Ze kunnen worden ingezet bij intensieve productieprocessen en hebben een hefcapaciteit tot wel 5000kg.

Advies

Om zeker te zijn dat u de juiste vorkheftruck keuze maakt, willen wij u graag adviseren! Sinds 1991 hebben wij ervaring met A-merken heftrucks en bieden wij onze klanten oplossing op maat. Bovendien zijn wij met onze landelijke dekking altijd in de buurt! Daarnaast bieden wij ook gebruikte heftrucksaan. Neem contact op met een van onze experts voor meer informatie.

Peter van Popering | Van Hooff
Peter van Popering

Peter van Popering is één van onze experts. Peter werkt al jaren in de wereld van het intern transport en is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor Peter? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@vanhooff.eu