Algemene informatie

Tips en tricks voor veilig werken tijdens de zomer

Het is eindelijk zomer en wat voor een temperaturen meteen! Maanden keken we uit naar warm weer. Hitte heeft echter ook gevolgen voor uw heftruck. Hierbij alvast een paar tips & tricks voor veilig werken tijdens de zomer.

 

  • Kijk uit voor olielekken! Warmte zorgt ervoor dat dichtingen minder goed aansluiten. Hierdoor bestaat het gevaar van olielekkage. Plaats je heftruck in een koele omgeving indien deze niet gebruikt wordt. Voorkomen is beter dan genezen!
  • Check je batterijcapaciteit! De batterij van je heftruck laadt doorgaans bij warmte niet helemaal op. Bovendien bestaat het gevaar dat bij extreme blootstelling aan de zon de batterij ontploft. Wederom is dus het opportuun je heftruck op een koele plaats te zetten. Liever geen risico’s!
  • Bel ons indien u niet zeker bent! Graag kijken wij toe op het goed onderhoud en veilige werking van uw heftruck tijdens deze hitteperiode. Bent u bezorgd? Bel ons even. Wij staan u graag bij.
  • Vergeet ook de heftruckchauffeur niet! Voorzie uw medewerkers die blootgesteld worden aan de hitte van voldoende water en regelmatig rust in koele ruimtes.

Advies

Wilt u graag meer advies over veilig werkenmet uw interne transportmiddelen? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Onze experts hebben jarenlange ervaring waardoor we u met alle vraagstukken kunnen helpen. Lees hier bijvoorbeeld meer over veilig werken met interne transportmiddelen.

Dennis Smolders

Dennis Smolders is één van onze experts. Dennis heeft vele jaren ervaring in de elektrotechniek en de intern transport branche en vertaalt dit zowel naar de interne processen bij Van Hooff én naar onze klanten.
Heeft u een vraag voor Dennis? Bel dan naar 06-13178090 of mail naar: dsm@vhooff.eu