Algemene informatie

Hoe kan een orderverzamelaar kosten besparen?

Het aanschaffen van een orderverzamelaar is wellicht een grotere investering op korte termijn, maar op lange termijn zult u op veel kosten besparen! De orderverzamelaar brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Voordat we echter ingaan op deze voordelen en waarom deze investering kostenbesparend is kijken we eerst even naar wat een orderverzamelaar is en hoe deze werkt.


De volgende punten worden besproken in dit artikel:


Wat is een orderverzamelaar?

Een orderverzamelaar is een heftruck die speciaal ontworpen is voor het verzamelen van orders. Er zijn verschillende soorten orderverzamelaars, zoals voor laag, midden of hoog niveau. De laag niveau verzamelaars worden veel in supermarkten en klein detailhandels gebruikt, maar deze kan net zo goed ook in grote magazijnen gebruikt worden. De hoog niveau verzamelaars daarentegen worden veel gebruikt voor de meer zware sectoren, bijvoorbeeld in een magazijn voor bouw of industrie.

 

Hoe werkt een orderverzamelaar?

Stel er komt een order binnen. Hoe ziet het proces eruit met en zonder een orderverzamelaar eruit? Zonder een orderverzamelaar gaat het op de traditionele manier. De werknemers krijgen een order binnen lopen naar de desbetreffende schappen en verzamelen de orders tot wat hun capaciteit is. Ze moeten alles namelijk handmatig doen en kunnen niet alles in een keer verzamelen. Dit is een lang proces waarbij de productiviteit van de werknemers niet optimaal kan worden benut door vermoeidheid. Hierdoor wordt het risico op verzuim van werknemers vergroot. Bovendien zal de opslagcapaciteit van het magazijn ook niet optimaal kunnen worden benut.

Een orderverzamelaar zal dit proces echter sterk bevorderen! Met een orderverzamelaar zullen alle processen namelijk veel makkelijker en geautomatiseerd gaan. De werknemers krijgen een order binnen en gaan met de orderverzamelaar naar de desbetreffende schappen om de orders te verzamelen. Heeft de werknemer de order bij elkaar verzamelt, dan kan die weer terug naar het laadpunt en weer verder met andere orders. Dit allemaal zonder dat de werknemers vermoeid raken!

 

Verzamelstrategieën

De verzamelstrategieën definiëren de verzameling orderregels die een bepaalde truck moet afhandelen. Er zijn drie verzamelstrategieën: compleet, partij en wave:

 • Compleet orderverzamelen

De orderverzamelaar gaat door het magazijn om één pallet te voltooien die bij een bepaalde order hoort.

 • Partij orderverzamelen

Dezelfde strategie als de compleet orderverzamelen, maar dan voor meerdere orders bij elkaar. Na het verzamelen van de orders worden ze per order gesorteerd. Meerdere kleine orders worden gecombineerd in een verzamellijst.

 • Wave orderverzamelen

Een variant van partij orderverzamelen, maar in plaats van orderverzamelaars die van de ene zone naar de andere gaan, worden alle zones tegelijkertijd verzameld. De items worden daarna gesorteerd naar de individuele bestelling.

 

 

Elk van deze strategie heeft een truck die daar het beste bij past, wat wordt weergeven in de tabel hieronder.

ORDERVERZAMEL STRATEGIE TYPE TRUCK KENMERKEN TOEPASSINGEN
Partij orderverzamelen (1e niveau) MO20
 • Handige aan aan/uit- toegang
 • Groot bereik van vorklengtes
 • Optioneel verstelbaar platform
 • Retail
 • FMCG
 • Voedsel
Partij of wave orderverzamelen MO10E
 • Ergonomische bedieningselementen
 • Platform en vorken kunnen worden verhoogd
 • Beschikbaar met vaste cabine, meerijplatform/kooi of extra lift
 • Kleine detailhandels
Wave orderverzamelen MO10
 • Smaller chassis dan MO10S
 • Middelgrote magazijnen, bv. voor reserveonderdelen
Wave orderverzamelen MO10S
 • Hefhoogte tot 10 m
 • Grote magazijnen, bv. voor reserveonderdelen of meubels

Kosten besparen met een orderverzamelaar

Er zijn verschillende kosten die kunnen worden bespaard met een orderverzamelaar. Een orderverzamelaar vermindert namelijk risico’s, maximaliseert de opslagcapaciteit, bespaart tijd en verhoogt de productiviteit in het magazijn. De pick-up snelheid en betrouwbaarheid van een orderverzamelaar zijn hierbij essentieel van belang. De verschillende redenen waarom een orderverzamelaar de prestaties in uw magazijn vergoot en de kosten verkleind worden hier voor u uitgelicht.

 • Verminder risico’s

De belangrijkste eigenschap van een heftruck is de betrouwbaarheid. Als de heftruck niet betrouwbaar is vergroot dit namelijk het risico op ongevallen tijdens werkzaamheden. Dit kan uiteindelijk een grote kostenpost worden. Bovendien zal uw heftruck dan veel stilstaan omdat deze vaker onderhouden moet worden. Wij vinden het daarom belangrijk dat al onze heftrucks van hoge kwaliteit zijn, goed worden onderhouden en betrouwbaar zijn! Wij bieden daarom dus ook een service aan waar de heftrucks kunnen worden gerepareerd en onderhouden door experts.

 • Maximaliseer opslagcapaciteit

De prijzen van onroerend goed zijn de laatste jaren flink gestegen. Dit betekent dat de huidige opslagcapaciteit van de magazijnen optimaal moet worden benut en gemaximaliseerd. Met onze orderverzamelaars is dit mogelijk! De verzamelaars kunnen hoog heffen en de opslag efficiënt opslaan in het magazijn. Dit zal leiden tot de optimale benutting van de opslag en het besparen op kosten. Er hoeft namelijk niet meer onroerend goed worden aangeschaft omdat de huidige capaciteit is gemaximaliseerd.

 • Bespaar tijd

Orderverzamelaars helpen het sneller en efficiënter verzamelen van al uw orders. De pick-up snelheid zal hierdoor worden vergroot, wat ervoor zorgt dat de productiviteit ook flink zal stijgen. De tijd kan optimaal worden benut met de verzamelaars, waardoor er weer kosten worden bespaard. Tijd kost immers geld!

 • Verhoog productiviteit

Zijn uw werknemers vaak vermoeid en hierdoor minder productief tijdens de werkzaamheden? Heeft u behoefte aan verbetering van de productiviteit van uw werknemers? Dan bent u op het goede adres! Onze orderverzamelaars van Yale zijn hier namelijk de perfecte oplossing voor. Alle Yale heftrucks zijn ergonomisch ontworpen. Het ergonomische ontwerp biedt hoge comfort en superieure rij prestaties tijdens het gebruik van de heftruck. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw werknemers weer productief aan de slag gaan. De verzuimkosten van vermoeide werknemers zullen hierdoor dan ook flink gaan dalen!

Orderverzamelaars van Yale

Op dit moment hebben wij twee verschillende orderverzamelaars van Yale in ons assortiment: de MO10-25 en de MO10 (E). Bent u van plan om een nieuwe heftruck aan te schaffen? Lees dan vooral ook onze ‘Checklist voor nieuwe heftrucks’.

MO10-25

De MO10-25 is uitermate geschikt voor het laag en midden niveau. Dus in magazijnen met een hoge capaciteit waar horizontaal transport op korte en lange afstand nodig is. De verzamelaar heeft een hefhoogte van 690 mm en een capaciteit van 1000 – 2500 kg. Dit zal het verzamelen van orders en opslaan van goederen veel gemakkelijker maken. Daarnaast biedt de MO10-25 een stille, eenvoudige bediening en talrijke andere functies. De operators zijn gegarandeerd snel en nauwkeurig bij het orderverzamelen. De verzamelaar is ook met een schaarlift en een hefplatform verkrijgbaar.

MO10 (E)

De MO10 (E) is uitermate geschikt voor het midden en hoog niveau van ca. 4,8 m tot 9 m en inclusief modellen met vaste vorken, extra heffunctie en meerijplatform of kooi. De centrale focus van deze orderverzamelaar is het verzamelen van klantorders waar het selecteren van afzonderlijke artikelen in magazijnen nodig is. Daarnaast is deze verzamelorder verkrijgbaar met rail- of draadgeleiding voor het gebruik in zeer smalle gangpaden. De MO serie maximaliseert palletlocaties voor artikelen met een lager omzet en zeer dichte opslag in de minimale ruimte.

Van Hooff occasions

In onze occasions kunt u tweedehandse heftrucks vinden voor een betaalbare prijs. Al onze occasions voldoen aan de CE-markering, VA-keur en zijn voorzien van volledige garantie. Onze experts onderhouden, repareren en keuren de occasions zodat ze verkoop klaar zijn en optimaal kunnen worden gebruikt. Wilt u op aanschafkosten besparen en bent u van plan om een occasion aan te schaffen? Neem dan vooral onze ‘Checklist van gebruikte heftrucks’ even door!

Demo aanvragen

U kunt ook een demo aanvragen! Zo kunt u zelf ervaren of de door u uitgezochte heftruck het beste past bij uw werkzaamheden en inzet. U kunt ook allerlei keuringsrapporten lezen en de service- en onderhoudsgeschiedenis onderzoeken, maar er gaat natuurlijk niets boven de fysieke ervaring. Heeft u vragen of advies nodig bij de keuze van een heftruck? Twijfel dan niet langer en neem contact op met onze experts! Onze experts weten alles af van onze heftrucks en kunnen u helpen bij uw keuze.

Peter van Popering | Van Hooff
Peter van Popering

Peter van Popering is één van onze experts. Peter werkt al jaren in de wereld van het intern transport en is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor Peter? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@vanhooff.eu