Algemene informatie

Hoe kan een orderverzamelaar kosten besparen?

Het aanschaffen van een orderverzamelaar is wellicht een investering op korte termijn, maar op lange termijn zult u op veel kosten besparen! De orderverzamelaar brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Voordat we echter ingaan op deze voordelen en waarom deze investering kostenbesparend is kijken we eerst even naar wat een orderverzamelaar is en hoe deze werkt.


We bespreken de volgende punten in dit artikel:


Wat is een orderverzamelaar?

Een orderverzamelaar is een heftruck die speciaal ontworpen is voor het verzamelen van orders. Er zijn verschillende soorten orderverzamelaars, zoals voor laag, midden of hoog niveau. De laag niveau verzamelaars worden bijvoorbeeld veel in supermarkten en klein detailhandels gebruikt, maar deze kan net zo goed gebruikt worden in grote magazijnen. De hoog niveau verzamelaars daarentegen worden veel gebruikt voor de zware sectoren, bijvoorbeeld in een magazijn voor bouw of industrie.

Hoe werkt een orderverzamelaar?

Stel er komt een order binnen. Hoe ziet het proces eruit met en zonder een orderverzamelaar eruit? Zonder een orderverzamelaar gaat het op de traditionele manier. De werknemers krijgen een order binnen, lopen naar de desbetreffende schappen en verzamelen de orders tot wat hun capaciteit is. Ze moeten alles namelijk handmatig doen en kunnen niet alles in een keer verzamelen. Dit is een lang proces waarbij de productiviteit van de werknemers niet optimaal worden benut door vermoeidheid. Hierdoor wordt het risico op verzuim van werknemers groter. Bovendien benut u de opslagcapaciteit van het magazijn ook niet optimaal.

Een orderverzamelaar zal dit proces echter sterk bevorderen! Met een orderverzamelaar zullen alle processen namelijk veel makkelijker en geautomatiseerd gaan. Op deze manier krijgen de werknemers een order binnen en gaan met de orderverzamelaar naar de desbetreffende schappen om de orders te verzamelen. Wanneer de werknemer de order bij elkaar heeft verzameld, kan die weer terug naar het laadpunt en weer verder met andere orders. Dit kan dus allemaal zonder dat de werknemers vermoeid raken!

Wat zijn de verzamelstrategieën?

Een verzamelstrategie definieert de verzameling orderregels die een bepaalde truck moet afhandelen. Zo zijn er drie verzamelstrategieën: compleet, partij en wave. Compleet orderverzamelen is wanneer de orderverzamelaar door het magazijn gaat om één pallet te voltooien die bij een bepaalde order hoort. Partij orderverzamelen is dezelfde strategie als de compleet orderverzamelen, maar dan voor meerdere orders bij elkaar. Na het verzamelen van de orders worden ze vervolgens per order gesorteerd. Meerdere kleine orders worden zo gecombineerd in een verzamellijst. Wave orderverzamelen is weer een variant van partij orderverzamelen. Echter, in plaats van orderverzamelaars die van de ene zone naar de andere gaan, worden alle zones tegelijkertijd verzameld. Daarna worden de items gesorteerd naar de individuele bestelling. Omdat elke strategie anders is heeft elk van deze strategie een truck die daar het beste bij past.

ORDERVERZAMEL STRATEGIE TYPE TRUCK KENMERKEN TOEPASSINGEN
Partij orderverzamelen (1e niveau) MO20
 • Handige aan aan/uit- toegang
 • Groot bereik van vorklengtes
 • Optioneel verstelbaar platform
 • Retail
 • FMCG
 • Voedsel
Partij of wave orderverzamelen MO10E
 • Ergonomische bedieningselementen
 • Platform en vorken kunnen worden verhoogd
 • Beschikbaar met vaste cabine, meerijplatform/kooi of extra lift
 • Kleine detailhandels
Wave orderverzamelen MO10
 • Smaller chassis dan MO10S
 • Middelgrote magazijnen, bv. voor reserveonderdelen
Wave orderverzamelen MO10S
 • Hefhoogte tot 10 m
 • Grote magazijnen, bv. voor reserveonderdelen of meubels

Kosten besparen met een orderverzamelaar

Er zijn verschillende kosten die u bespaart met een orderverzamelaar. Een orderverzamelaar vermindert namelijk risico’s, maximaliseert de opslagcapaciteit, bespaart tijd en verhoogt de productiviteit in het magazijn. De pick-up snelheid en betrouwbaarheid van een orderverzamelaar zijn hierbij essentieel van belang. De verschillende redenen waarom een orderverzamelaar de prestaties in uw magazijn vergoot en de kosten verkleind worden hier voor u uitgelicht.

 • Verminder risico’s

De belangrijkste eigenschap van een heftruck is de betrouwbaarheid. Als de namelijk heftruck niet betrouwbaar is vergroot dit het risico op ongevallen tijdens werkzaamheden. Als gevolg kan dit een grote kostenpost worden. Bovendien zal uw heftruck dan veel stilstaan omdat u deze vaker moet onderhouden. Daarom vinden wij het belangrijk dat al onze heftrucks van hoge kwaliteit zijn, goed worden onderhouden en betrouwbaar zijn! Om deze reden bieden wij een service aan waar de heftrucks kunnen worden gerepareerd en onderhouden door experts.

 • Maximaliseer opslagcapaciteit

De prijzen van onroerend goed zijn de laatste jaren flink gestegen. Daarom moet de huidige opslagcapaciteit van de magazijnen optimaal zijn benut en gemaximaliseerd. Met onze orderverzamelaars is dit mogelijk! De verzamelaars kunnen namelijk hoog heffen en de opslag efficiënt opslaan in het magazijn. Daardoor kunt u de opslag optimaal benutten en besparen op kosten. Omdat de huidige capaciteit is gemaximaliseerd hoeft u namelijk geen extra onroerend goed aan te schaffen.

 • Bespaar tijd

Orderverzamelaars helpen het sneller en efficiënter verzamelen van al uw orders. Doordat de pick-up snelheid zal wordt vergroot, zal de productiviteit ook flink stijgen. Daardoor kan de tijd optimaal worden benut met de verzamelaars en zullen er weer kosten worden bespaard. Tijd kost immers geld!

 • Verhoog productiviteit

Zijn uw werknemers vaak vermoeid en hierdoor minder productief tijdens de werkzaamheden? Heeft u behoefte aan verbetering van de productiviteit van uw werknemers? Dan bent u op het goede adres! Onze orderverzamelaars van Yale zijn hier namelijk de perfecte oplossing voor. Alle Yale heftrucks zijn ergonomisch ontworpen. Het ergonomische ontwerp biedt hoge comfort en superieure rij prestaties tijdens het gebruik van de heftruck. Zo zorgt u ervoor dat uw werknemers weer productief aan de slag gaan. De verzuimkosten van vermoeide werknemers zullen hierdoor dan ook flink dalen!

Orderverzamelaars van Yale

Op dit moment hebben wij twee verschillende orderverzamelaars van Yale in ons assortiment: de MO10-25 en de MO10 (E). Bent u van plan om een nieuwe heftruck aan te schaffen? Lees dan vooral ook onze ‘Checklist voor nieuwe heftrucks’.

MO10-25

De MO10-25 is uitermate geschikt voor het laag en midden niveau. Dus in magazijnen met een hoge capaciteit waar horizontaal transport op korte en lange afstand nodig is. De verzamelaar heeft namelijk een hefhoogte van 690 mm en een hefcapaciteit van 1000 – 2500 kg. Dit zal het verzamelen van orders en opslaan van goederen veel gemakkelijker maken. Bovendien biedt de MO10-25 een stille, eenvoudige bediening en talrijke andere functies. De operators zijn gegarandeerd snel en nauwkeurig bij het orderverzamelen. De verzamelaar is ook verkijgbaar met een schaarlift en een hefplatform.

MO10 (E)

De MO10 (E) is uitermate geschikt voor het midden en hoog niveau van ca. 4,8 m tot 9 m. Dit is inclusief modellen met vaste vorken, een extra heffunctie en meerijplatform of kooi. De centrale focus van deze orderverzamelaar is het verzamelen van klantorders waar het selecteren van afzonderlijke artikelen in magazijnen nodig is. Daarnaast is deze verzamelorder verkrijgbaar met rail- of draadgeleiding voor het gebruik in zeer smalle gangpaden. De MO serie maximaliseert dus de palletlocaties voor artikelen met een lager omzet en zeer dichte opslag in de minimale ruimte.

Van Hooff occasions

In onze occasions kunt u tweedehandse heftrucks vinden voor een betaalbare prijs. Al onze occasions voldoen aan de CE-markering, VA-keur en zijn voorzien van volledige garantie. Onze experts onderhouden, repareren en keuren de occasions zodat ze verkoop klaar zijn en optimaal kunnen worden gebruikt. Wilt u op aanschafkosten besparen en bent u van plan om een occasion aan te schaffen? Neem dan vooral onze ‘Checklist van gebruikte heftrucks’ even door!

Demo aanvragen

U kunt ook een demo aanvragen! Zo kunt u zelf ervaren of de door u uitgezochte heftruck het beste past bij uw werkzaamheden en inzet. U kunt natuurlijk altijd alle keuringsrapporten lezen en de service- en onderhoudsgeschiedenis onderzoeken, maar er gaat niets boven de fysieke ervaring. Wanneer u vragen heeft of advies nodig heeft bij de keuze van een heftruck, neem dan vooral contact op met onze experts. Zij weten namelijk alles af van onze heftrucks en kunnen u helpen bij uw keuze.