Service en onderhoud van de heftruck
heftruck onderhoud

Heftruck onderhoud: hoe herken ik een goede heftruckserviceverlener?

Heftruck onderhoud dat niet goed is uitgevoerd zorgt voor onvoorziene stilstand van uw heftruck. Goede service en periodiek onderhoud voorkomt onnodige slijtage aan uw heftruck en scheelt aanzienlijk in de kosten. Tijdens de onderhoudsbeurten kunnen eventuele defecten vroegtijdig worden gesignaleerd en hersteld. Zo voorkomt u grote schade achteraf. Goede preventieve service is dus van groot belang.

Wat houdt een preventieve heftruck onderhoudsbeurt in?

 • Het smeren en afstellen van alle bewegende delen
 • Het controleren en afstellen van remmen, mast, ventielen en stuurinrichting
 • Het controleren van de koolborstels van de rij- en pompmotor (indien van toepassing).
 • Veiligheidssensoren en -schakelaars afstellen c.q. kalibreren
 • Bij een verbrandingstruck de oliën, vloeistoffen en filters controleren en vervangen conform fabrieksnorm.

Bovenstaande werkzaamheden dienen te worden verricht volgens de voorschriften van de fabrikant. Het frequentieadvies voor preventief heftruck onderhoud is namelijk afhankelijk van het aantal draaiuren, 1 of 2 keer per jaar. U kunt dit het beste combineren met bijvoorbeeld de BMWT of VA-veiligheidskeuring. Maar hoe herken je een kwaliteitsservicebedrijf? Door het grote aanbod kan het onduidelijk zijn waar u moet zijn voor de juiste service.

Aandachtspunten hoe herken ik een kwaliteitsservicebedrijf

BMWT en VA veiligheidskeuring

Een actuele BMWT of VA veiligheidskeuring geeft aan of uw heftruck voldoet aan de wettelijke bepalingen voor het gebruik van uw intern transport. Door BMWT en VA-keur worden strenge eisen aan keurende bedrijven en de keurmeesters gesteld. Van Hooff Intern Transport is namelijk een erkend VA-keurbedrijf. Het bewaken van de kwaliteit van de keuringen en het keursysteem is de verantwoordelijkheid van BMWT en VA-keur. Onafhankelijke derden voeren toezicht uit op de BMWT en VA-keur. Zo is de objectiviteit gewaarborgd.

Let op: naast BMWT en VA-keur zijn er ook andere veiligheidskeuringen op de markt, deze worden echter niet door onafhankelijke derden getoetst.

Hoe herken ik een heftruckserviceverlener?

 • Het uitvoeren van Heftruck onderhoud moet volgens de fabriekseisen.
 • Voor het onderhoud, gebruikt men de benodigde up-to-date software. Elk merk heftruck heeft zijn eigen software.
 • Snelle responstijd.
 • Snelle onderdelen levering.
 • 24/7 service.
 • Snel leveren van vervangende heftruck bij uitval.
 • Monteur in uw regio.

Aanvullende service, die verder gaat dan de standaard

 • Stand-by heftrucks op locatie.
 • Service voor alle soorten en merken intern transportmiddelen.
 • Monteurs op locatie.

Mond-tot-mond en bekijk recensies voor heftruck onderhoud

Tot slot is niets zo belangrijk als het zelf ervaren van de service! Vraag bedrijven met intern transport in uw omgeving van welke heftruckserviceverlener zij gebruikmaken en of zij tevreden zijn. Daarnaast kunnen recensies op internet ook een goed beeld geven. Goede service en tijdig preventief onderhoud vergroot namelijk de veiligheid binnen uw organisatie. Van Hooff Intern Transport is een multi-brand specialist op het gebied van intern transport service, zoals heftrucks en magazijntrucks. Daarom investeren wij veel in het opleiden van onze medewerkers en dragen wij graag een steentje bij aan uw veiligheid.

Onze monteurs zijn gecertificeerd om alle intern transportmiddelen te keuren volgens het keurmerk VA-keur. Jaarlijks keuren wij meer dan 4200 hef- en magazijntrucks volgens VA-keur richtlijnen. Een servicegerichte heftruckmonteur word je niet zomaar! Neem daarom snel contact met ons op, wij helpen u namelijk graag.

Neem contact op

Peter van Popering

Peter van Popering is één van onze experts. Peter werkt al jaren in de wereld van het intern transport en is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor Peter? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@vanhooff.eu