Heftruck kopen of leasen

Een heftruck huren of leasen?

U heeft besloten welke heftruck het beste bij uw inzet en gebruik past. Daarna kunt u zich afvragen of  u de heftruck gaat huren, leasen of kopen? Alle vormen van financiering hebben namelijk hun eigen voordelen. Er is dan ook altijd een passende oplossing voor uw logistieke situatie. Het is aan te raden een heftruck te huren of leasen wanneer u bijvoorbeeld kapitaal nodig heeft voor andere investeringen, geen eigenaar van de heftruck wilt zijn, of wanneer u de kosten grotendeels ten laste van uw winst- en verliesrekening wilt laten komen.

De volgende vormen van financiering zijn beschikbaar bij Van Hooff Intern transport:

Operational Lease

Operational lease is geen balanspost omdat u geen eigenaar bent van de heftruck. De maandelijkse kosten komen dus direct ten laste van uw resultaat. De heftruck wordt niet in de balans opgenomen en er vinden ook geen afschrijvingen plaats. Deze leasevorm wordt ondergebracht bij een leasemaatschappij. Het financiële gedeelte sluit u contractueel af met de betreffende leasemaatschappij, waarbij de alleen voorwaarden van de maatschappij gelden. Alle risico’s zijn dan ook voor de leasemaatschappij. Deze leasevorm houdt in dat:

 • U geen zorgen heeft over service en onderhoud van de heftruck. De service wordt namelijk door het bedrijf die de heftruck levert verleend.
 • U één vast bedrag betaalt voor zowel lease als service en onderhoud.

Na het verstrijken van de vooraf overeengekomen leaseperiode heeft u de onderstaande mogelijkheden:

 • Beëindiging van de overeenkomst.
 • Teruggave van de heftruck aan de partij waarbij u leaset.
 • Een nieuwe overeenkomst afsluiten.
 • De heftruck kopen tegen een van te voren vastgestelde restwaarde, de zogenaamde koopoptie.

Wilt u meer weten over deze leasevorm en de hierbij behorende service zijnde; full service of een serviceabonnement? Dan helpen wij u maar al te graag verder.

Huur

Huur is geen balanspost, maar een huurcontract. Het is een contract tussen u en de verhurende partij. Dit is een contract tussen u en de betreffende verhurende partij en hierbij gelden voorwaarden van de verhurende partij. U kunt de huurkosten, die de huur en het onderhoud omvatten, direct ten laste van de winst- en verliesrekening brengen. Deze leasevorm houdt in:

 • Dat u geen eigenaar van de heftruck bent.
 • Alle risico’s zijn voor de verhurende partij.
 • U geen zorgen heeft over service en onderhoud van de heftruck. De service wordt namelijk verleend door het bedrijf waar u de heftruck bij huurt.

Na het verstrijken van de vooraf overeengekomen huurperiode heeft u de mogelijkheid om:

 • De overeenkomst te beëindigen, waardoor de heftruck wordt teruggegeven aan de verhuurder.
 • De huurperiode verlengen tegen nieuwe en vaak gunstigere voorwaarden.
 • Na afloop van de vaste huurperiode kunt u de heftruck kopen voor de dan geldende marktwaarde.

Wilt u meer weten over het huren van een heftruck en de hierbij voordelen en condities? Wij helpen u graag verder.

Financial lease

Deze vorm van lease is een balanspost. Dat houdt in dat u de eigenaar van de heftruck bent en daardoor zijn alle risico’s voor u. Dit is een contract tussen u en de betreffende leasemaatschappij met hierbij de gelden voorwaarden van de leasemaatschappij. Na de leaseperiode bent u eigenaar en heeft u de mogelijkheid om de heftruck verder te gebruiken, in te ruilen of te verkopen. Deze leasevorm houdt in:

 • U betaalt de volledige waarde van de heftruck plus rente in termijnen.
 • De heftruck wordt in uw balans opgenomen.

Wilt u meer weten over deze leasevorm en de hierbij behorende service zijnde; full service of een serviceabonnement? Wij helpen u graag verder.

Uw keuze, de beste oplossing

Naast de betreffende huur of leasevorm is het ook van groot belang dat de betreffende leverancier voor u een passende partij is. Waar moet u opletten?

 • Een gebruikte heftruck moet voorzien zijn VA-keuring of BMWT-keuring.
 • Welke kosten zijn bij de huurprijs inbegrepen? Let hierbij op; onderhoud, service en verzekering (met eigen risico) en het aantal draaiuren.
 • Is de huurperiode flexibel? Bij een flexibel huurcontract beschikt u altijd over de juiste hoeveelheid heftrucks, bij onvoorziene (tijdelijke) topdrukte, of bij eventuele uitval van uw eigen heftruck.

Met lease en huur blijft u financieel flexibel en zijn grote investeren niet nodig!

Neem contact op