Heftruck kopen of leasen
Gebruikte heftrucks

Gebruikte heftruck aanschaffen: tips en tricks

Een gebruikte heftruck of een tweedehands heftruck is dé oplossing om de aanschafkosten laag te houden. Een nieuw intern transportmiddel aanschaffen is namelijk een grote investering! Een gereviseerd intern transportmiddel zoals een gebruikte zijlader of gebruikte stapelaar gaat immers langer mee dan één leven. Daarmee is het aanschaffen van een gebruikte heftruck een logische stap om uw kosten lager te houden. Er zijn echter wel enkele zaken om rekening mee te houden wanneer u een gebruikte heftruck wilt aanschaffen. Een BMWT of VA-veiligheidskeuring geeft aan of de vorkheftruck voldoet aan de wettelijke bepalingen voor het gebruik van uw intern transport. Daarnaast kunt u bij de verkopende partij inzage opvragen in de service en onderhoudsgeschiedenis van de motoren, waardoor u een beter beeld krijgt van de conditie van de gebruikte stapelaars.

Wilt u een gebruikte heftruck kopen?  Het is dan verstandig om, ongeacht het merk, alle aandachtspunten in ons artikel: Checklist voor het kopen van een nieuwe heftruck’ door te nemen, voordat u tot de aanschaf overgaat. Naast deze tips zijn er ook zaken die specifiek gelden voor een tweedehands heftrucks, die u hieronder kunt lezen.

Een gebruikte heftruck aanschaffen begint bij de keuze voor een passende oplossing

 • Wat is de werksituatie en inzet van de heftruck?
  Past de gekozen tweedehands heftruck bij het soort werk en inzet, denk hierbij aan buiten of binnen inzet en het aantal uren dat de machine wordt ingezet. Wanneer u gaat voor een elektrische oplossing dan is de batterij een belangrijk aandachtspunt.
 • Wat voor soort / capaciteit vorkheftruck heb ik nodig om de last veilig te heffen en transporteren?
  Het is belangrijk om te weten wat het gewicht van de last is. Zo kunt u het geschikt hefvermogen vinden. Als u niet het passende hefvermogen heeft, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Daarnaast is de hefhoogte ook een belangrijk gegeven om op te letten.

Als intern transport specialist helpen wij u graag met het kiezen van een voor u zo efficiënt mogelijke machine. Daarbij houden wij rekening met alle verschillende wensen, behoeftes, capaciteit tot aan financiering.

Dé checklist voor het kopen van een tweedehands heftruck:

 • Heeft de heftruck een CE-markering? In Nederland moet elke gebruikte heftruck voorzien zijn van een CE-markering. Deze markering geeft aan dat de machine voldoet aan de in Europa geldende regels op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid. In dit geval is dat de machinerichtlijn.
 • Is er een bedieningshandleiding in de taal van de eigenaar is bijgesloten?
 • Is de heftruck voorzien van het typeplaatje en lastdiagram?
 • Geldt het lastdiagram voor de aanwezige mast en de bijbehorende aanbouwapparatuur?
 • Is de tweedehands machine voorzien van alle stickers en waarschuwingen in de taal van de eigenaar?
 • Is de truck voorzien van garantie? Hoe lang is de garantieperiode en wat houdt de garantie precies in?
 • Technische aspecten & Keuringen. Alle technische mankementen ondervangt u wanneer de heftruck actueel BMWT of VA gekeurd is. Door BMWT en VA-keur worden strenge eisen aan keurende bedrijven gesteld en de speciaal tot keurmeester opgeleide monteurs. Het bewaken van de kwaliteit van de keuringen en het keursysteem is de verantwoordelijkheid van BMWT en VA-keur. Onafhankelijke derden voeren toezicht uit op de BMWT enVA-keur. Zo is de objectiviteit gewaarborgd.

Let op: naast BMWT en VA-keur zijn er ook andere veiligheidskeuringen op de markt, deze worden echter niet door onafhankelijke derden getoetst. Vraag bij de verkopende partij van de door u uitgezochte machine het keuringsrapport op, zo kunt u helder toetsen of de machine aan uw wensen voldoet.

Occassions bij Van Hooff

Onze ruime voorraad occasion heftrucks komen uit onze eigen verhuurvloot, waardoor de gehele onderhoud- en service geschiedenis bekend is en voor u op verzoek inzichtelijk. Al onze gebruikte heftrucks zijn VA gekeurd en voorzien van volledige garantie. Naast het lezen van allerlei keuringsrapporten en het onderzoeken van de service- en onderhoudsgeschiedenis, gaat er toch niets boven de fysieke ervaring. Vraag naar de demo mogelijkheden en ervaar zelf of de door u uitgezochte heftruck het beste past bij uw werkzaamheden en inzet. Door de grote voorraad aan machines hebben wij (bijna) altijd een geschikte optie direct uit voorraad leverbaar, ongeacht het merk dat u wenst.

Met een goede gereviseerde en gekeurde heftruck beleeft u het gevoel van een nieuwe machine voor een betaalbare prijs.  Hulp nodig bij de keuze voor de juiste machine of bent u op zoek naar een specifieke heftruck? Neem gerust contact met ons op, wij staan altijd direct voor u klaar. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar het perfecte externe of interne transportmaterieel.

Bekijk onze gebruikte heftrucks