Algemene informatie

Elektrische stapelaar of handbediende stapelaar?

Elektrische stapelaars en handbediende stapelaars worden ingezet om productieprocessen in kleine ruimtes zo efficiënt mogelijk te maken. Van Hooff biedt daarom ook een breed scala aan zowel elektrische als handbediende stapelaars aan. Bij alle stapelaars van Van Hooff staat het comfort van de gebruiker altijd voorop. Bovendien bieden de verschillende series van de stapelaars allemaal specifieke opties. Het is hierdoor niet altijd even makkelijk te bepalen welke stapelaar het beste bij uw logistieke situatie past. In dit artikel informeert Van Hooff u daarom zo veel mogelijk over de verschillende stapelaars! Indien u nog geen keuze durft of kunt maken, staan de experts van Van Hooff voor u klaar om u optimaal te adviseren bij uw keuze.

Welke is het meest geschikt voor mij? Een elektrische stapelaar of handbediende stapelaar?

Van Hooff biedt een breed scala aan stapelaars om zo tegemoet te komen aan de verschillende behoeften en wensen van klanten. Elke stapelaar heeft immers zijn eigen functionaliteiten en kwaliteiten en kan worden toegepast bij verschillende logistieke situaties. Zo biedt Van Hooff elektrische stapelaars en handbediende stapelaars.

Elektrische stapelaar

Van Hooff biedt twee soorten elektrische stapelaars aan:

 • De MSX-serie is een elektrische stapelaar uitgerust met staplatform en is in staat hoge productiviteit te leveren. Deze stapelaar kan goederen vervoeren over korte en lange afstanden en hellingen. De stapelaar is geschikt voor lange diensten of diensten die vlak achter elkaar worden uitgevoerd. Bovendien kan de MSX-serie tot wel 1500 kg heffen en kan het zittend of meelopend bediend worden. Zo wordt de optimale productiviteit geleverd.
 • De MS-serie is een meeloopstapelaar die tot wel 2000 kg kan heffen. Deze truck wordt vaak ingezet in de kleinere ruimtes, zoals bijvoorbeeld opslagruimtes van supermarkten. De bestuurder heeft dankzij het ontwerp van de truck optimaal zicht op de vorkpunten en kan hierdoor de stapelaar eenvoudig bedienen.

Handbediende stapelaars

Handbediende stapelaars zijn in vier verschillende soorten verkrijgbaar bij Van Hooff:

 • De meeloopstapelaar is een ideale keuze als u een goedkopere optie zoekt voor middelgrote tot grote werkzaamheden. De stapelaar is zeer vriendelijk voor bestuurders dankzij de soepele bediening voor het probleemloos manoeuvreren in kleine hoeken en ruimtes.
 • De meerijstapelaar is ideaal als er een lange interne rijafstand afgelegd moet worden. Bovendien is de stapelaar compact en hierdoor geschikt voor gebruik in smalle gangpaden en ruimtes. De truck kan daarnaast hoge snelheden bereiken en daarom ook geschikt voor werkzaamheden met een hoge doorvoer.
 • Een stapelaar met contragewicht wordt vaak ingezet om goederen op laag of middelhoog niveau te plaatsen. Deze trucks worden ingezet als stapelaars met steunarmen hun werk niet kunnen doen, bijvoorbeeld bij het heffen van gesloten pallets direct van de vloer. In kleinschalige productieruimtes komen deze trucks het meeste tot hun recht.
 • De compacte stapelaar is robuust, wendbaar, energiezuinig en betrouwbaar. Deze truck heeft een lange levensduur en beschermt de onderdelen en batterijen door een speciale kap.

Alle voordelen op een rij!

Elektrische stapelaar: Handbediende stapelaar:
Geen schadelijke uitlaatgassen Goedkope optie
Totale total costs of ownership laag Soepele bediening
Stil door batterijen i.p.v. een motor Compact
Eenvoudig te onderhouden Probleemloos manoeuvreren in kleine ruimtes
Qua energieverbruik goedkoop Ook geschikt voor werkzaamheden met hoge doorvoer

Tips bij het gebruiken van een elektrische stapelaar:

Om veilig te werken met een stapelaar is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden.

 • Geef instructies. Voordat uw medewerkers met de stapelaar aan de slag gaan is het belangrijk om instructies te geven. Stel daarom een checklist op, deze zal ervoor zorgen dat elke medewerker veilig met de stapelaar kan werken.
 • Begin altijd met een aanvangscontrole. Voor het gebruik is het belangrijk dat u een aanvangscontrole uitvoert. Meerdere mensen werken met de stapelaar, waardoor de stapelaar in verschillende standen kan worden ingesteld. Voordat u de stapelaar gaat gebruiken, check altijd of er geen gebreken zijn.
 • Kies een betrouwbare stapelaar. Het is belangrijk om een stapelaar te kiezen die is voorzien van minimaal een CE-markering. Deze markering geeft namelijk aan dat de stapelaar getest en gekeurd is.
 • Jaarlijks laten keuren. Laat uw stapelaar minimaal jaarlijks keuren, zodat u weet in welke staat uw stapelaar verkeerd. Als er bijvoorbeeld technisch iets mis is, dan kan er vroegtijdig wat aan gedaan worden. Zo kunt u niet alleen ongevallen voorkomen maar ook op kosten besparen. Als de stapelaar namelijk onverwachts defect raakt moet u een nieuwe aanschaffen of hoge reparatiekosten betalen.
 • Houdt de ondergrond vlak en schoon. Zorg ervoor dat de ondergrond van de stapelaar vlak en schoon is. Op deze manier voorkomt u gevaarlijke situaties.
 • Begrens de stapelaar. Op deze manier zorgt u ervoor dat de last niet naar beneden kan vallen bij het breken van een hydrauliekslang.

Nieuw of gebruikt?

Bij Van Hooff krijgt u ook nog de keuze tussen een splinternieuwe stapelaar of een occasion. De occasions zijn gebruikte stapelaars voor een betaalbare prijs maar die natuurlijk wel naar behoren werken. De occasions voldoen namelijk aan de CE-markering, VA-keur en zijn voorzien van volledige garantie. Wilt u meer weten over waar u op moet letten bij de aanschaf van een gebruikte stapelaar. Lees dan vooral onze tips en tricks voor het aanschaffen van een gebruikte truck.

Hulp bij uw keuze

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies of meer informatie? Twijfel vooral niet langer en neem direct contact met ons op! De experts van Van Hooff hebben jarenlange ervaring en veel situaties meegemaakt waardoor we u de juiste keuze kunnen laten maken. Zij kunnen ook u helpen bij het vinden van de perfecte stapelaar op uw persoonlijke situatie.

Peter van Popering

Peter van Popering is één van onze experts. Peter werkt al jaren in de wereld van het intern transport en is daardoor in staat om zijn expertise in te zetten om de processen rondom uw interne transport te verbeteren. Heeft u een vraag voor Peter? Bel dan naar: 0344 - 624 524. Of mail naar: info@vanhooff.eu