Heftruck kopen of leasen
Duo pedalen van Yale

De duopedalen van Yale

Een belangrijk aspect van de besturing van een heftruck zijn de pedalen. Om snel en productief de goederen te verwerken is het essentieel dat de pedalen op een vloeiende en intuïtieve wijze bediend worden. Daarom zijn er op onze Yale heftrucks nu ook duopedalen beschikbaar, zodat u een bedieningsmethode kunt kiezen die bij u past.

Het verschil tussen mono- en duopedalen

Een standaard heftruck is uitgerust met een monopedaal. Dit betekent dat de heftruck beschikt over een rempedaal en een pedaal om gas te geven. Het gaspedaal kan afwisselend vooruit en achteruit rijden, naargelang de stand van de hendel die de rijrichting bestuurd. Dit is dus vergelijkbaar met een de besturing van een auto, alleen hoeft u geen koppeling in te drukken wanneer u van rijrichting veranderd.

De heftrucks kunnen echter ook uitgerust worden met duopedalen. In principe zijn er dan twee gaspedalen die fungeren om vooruit of achteruit te gaan. Er is dus een extra gaspedaal om achteruit te rijden. Op deze manier kunt u dus zonder te schakelen van richting veranderen.

Het eerste gaspedaal beweegt de vorkheftruck naar voren en het tweede pedaal beweegt de heftruck in achteruit. De bestuurder schakelt gewoon zijn voeten voor het ene pedaal en het andere om de vorkheftruck in de gewenste richting te rijden, zodat hij snel van richting kan veranderen zonder zijn voeten te verplaatsen.

Voordelen van duopedalen

Door de dubbele pedalen kunt u veel sneller manoeuvreren en door de extra controle en reactievermogen bent u productiever. U boekt dus vooral tijdswinst in omgevingen waar u veel tussen de twee rijrichtingen moet wisselen. Bovendien zijn de duopedalen ook ergonomisch. Uw heupen worden namelijk gelijkmatiger belast doordat u afwisselend uw voeten en benen gebruikt om vooruit of achteruit te rijden. De plaatsing van de pedalen zorgt voor een natuurlijke en comfortabele rijpositie, waardoor de bestuurder langer en effectiever kan werken en de vermoeidheid wordt verminderd. Fysieke ongemakken komen dus aanzienlijk minder voor dan bij een monopedaal.

De duopedalen van Yale. Met rechts gaat u vooruit en met links gaat u achteruit.

Optie bij Van Hooff Intern Transport

Voor de 80V elektrische vorkheftrucks is deze optie beschikbaar op alle ERP22-35VL en ERP40-55VM trucks. Voor de 48V elektrische vorkheftrucks met contragewicht is deze optie alleen beschikbaar op de versies met verhoogde motorkap van de ERP15-20VT en de ERP16-20VF trucks. Deze optie is helaas niet beschikbaar op de ERP13-15VC.

Benieuwd naar de mogelijkheden van bipedalen voor uw heftrucks? Neem vooral contact met ons op. Eén van onze experts staat altijd voor klaar. Hier kunt u meer lezen over de duopedalen van Yale.

Bekijk hier een video over de duopedalen van Yale